Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Jo mere vi er sammen (Pari e dispari), italiensk film fra 1978

Komedie, Kriminal Spilletid: 109 minutter

Gambling på høyt plan...

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 20.02.2019]

Vi møter Johnny Firpo som konkurrerer i både amerikansk fotball og fartsdisipliner. Charlie er i stedet en lastebilsjåfør som gjør leveranser på forskjellige steder. De to karene møtes når noen saboterte Johnnys speedbåt. Johnny tror først den skyldige er Charlie, men det viser seg å være en gjeng med ulovlige bookmakere. Da får Johnny i oppdrag å infiltrere og ødelegge gjengen av bookmakere. Johnny møter til slutt Charlie og foreslår å jobbe med ham, men alt glir ikke like lett i begynnelsen, en de to lærer å jobbe sammen etterhvert. Da gjenstår det bare å se om de klarer å få has på bookmakerne...

Annonse:

Alt begynner på en kamp i amerikansk fotball som er en sport filmen har litt innslag fra. Men litt senere møter vi filmens stjerner. Vi treffer Bud Spencer og Terrence Hill første gang i filmen i et speedbåtløp der Bud Spencer frakter båten til Terrence Hill som er sjåfør. Etter en stund begynner de å jobbe sammen. Hill inngår et veddemål med Spencer om at Spencer ikke skal gi ham et haik. Og det klarer selvsagt Spencer å tape. Taperen må spise 16 kilo rå fisk.

Filmen har en rekke rare, underholdende og morsomme innslag. Det er alt fra nonner til flipperspilling, og også delfiner får sin del av kaken. Det blir slåssing i en hamburgerrestaurant. Mafiaen plasserer spillemaskiner i restauranter mot eierens vilje. Mye artige ting som skjer i filmen, både når det gjelder lurerier, gambling og actionelementer.

Dette er en skikkelig buddyfilm der den ene er en ensom ulv og den andre forsøker å finne en åpning for å få den andre på lag som en erfaren storgambler. Filmen har en del sjarme i rollefigurene og morsomhetene som hører med dem er litt typiske for Spencer og Hill, men også litt kule. Bud Spencer har en hard neve og mye kraft i den. Det blir mange neveslagsmål der Bud Spencer gjør grovjobben. Det brukes også litt rask film for å skape litt moro i slagsmålene.

‘Odds and Evens’ har et artig plott. Spencer og Hill har partent på slike sjarmfulle b-filmer og dette er veldig artig på sitt beste. Filmen gir deg flere gode øyeblikk i løpet av filmen. Liker også filmens pokerinnslag. Det kortspillet er episk underholdning med mange morsomheter. Slutten er også veldig cheesy og veldig snål på samme tid. Men du må være forberedt på at ikke alt henger på greip i slike filmer.

Konklusjon
Alt i alt er dette en ganske grei b-film. Om du liker Bud Spencer og Terrence Hill er det mer en bare grei skuring. Jeg ruller en veldig sterk treer på terningen for en film som har mye underholdende elementer med seg, men som samtidig ikke oppleves som blant de aller beste fra den sjarmfulle b-film-duoen. Likevel er dette en overraskende festlig film, selv om den nok ikke skiller seg nok ut i mengden og lett blir glemt i en tid etter at du har sett filmen.

Terningkast: 3+
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Django - Hevneren - B-filmaktig spahettiwesternvold for gutta!

Diskusjon

Omtalespalte: B-film

Dette er en omtalespalte der vi trekker frem B-filmer. B-filmer fra det store havet av titler. Det kan være alt fra B-filmer som er laget fra baksiden av garasjen til Hollywoodprofilene til kreativt skrapfilm.
Les flere spalteomtaler: B-film
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3 av 6 - 6 stemmer)

Kritikker i media

  • Aftenposten
  • Dagsavisen
  • Filmfront

Land:

Italia

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Columbia Pictures Corporation, Derby Cinematografica

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«Pokémon: Detective Pikachu»

 
 

«Luftens siste mester»

 

«Min store fete greske ferie»

 
 

«Bohemian Rhapsody»

 

«Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.