Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Brawl in Cell Block 99, amerikansk film fra 2017

Kriminal, Drama Spilletid: 132 minutter

Vince Vaughn gjør sin livs rolle i denne groteske filmen

[Skrevet av: Stian Spørck Karlsen, Dato: 02.03.2018]

Når eks-bokseren Bradley mister jobben og ekteskapet er i ferd med å ryke, blir han narkokurèr for å forsøke å snu lykken. Idet tilværelsen ser ut til å lysne, fører en skuddveksling Bradley bak murene. Der må han ta umulige valg for å beskytte sine kjære. Bradley blir presset opp i et hjørne og må ty til mer og mer brutal vold på vei mot fengselets farligste avdeling- Cell Block 99.

Annonse:

Bradley havner i fengsel fordi han har fått i oppdrag å drepe en narkosmugler, som han blant annet skyldte en god del penger. Personen befinner seg også i dette fengselet. Bradley blir da satt under voldsomt press, blant annet fordi personen han skal drepe har tatt kona (Jennifer Carpenter), og det kommende barnet hans, som han etterhvert også skal lemleste, til fange. Bradley må ty til brutal vold der han dreper en etter en i fengselet. Til slutt vil han kanskje klare å redde kona å det kommende barnet.

Bradley spilles av dyktige Vince Vaughn, som gjør en av sine beste rolletolkninger i denne filmen. Vi får se ham i en veldig uvanlig rolle i denne filmen. Han spiller en bokser som entrer et fengsel. Han spiller en groteskt og brutal rolle der rollefiguren ikke er redd for å havne i trøbbel, selv om han prøver å hjelpe andre ut av en knipe. Vi treffer etterhvert også på Don Johnson (Best kjent fra Miami Vice), som gjør en fin rolletolkning som den øverste sjefen på Cell Block 99.

En grotesk affære
Filmen er veldig langtekkelig, egentlig gjennom samfulle minutter, men det er noe med stemningen i filmen som gjør at filmen på et vis blir interessant likevel. Jeg er i utgangspunktet ikke en som er stor fan at saktegående filmer. Denne derimot, langtekkelig til tross, var føltes veldig spennende. Mye av grunnen er hovedrolleinnehaver Vince Vaughn. Måten han spiller rollen som Bradley på er bare en fryd å se på. Jeg ble rett og slett veldig positivt overrasket over ham. Han er en type som jeg gjerne forbinder med simple komedier, men med Brawl In Cell Block beviser Vince Vaughn at han behersker actionsjangeren også. Filmen er nokså grotesk til tider, og det er noen tvister i filmen som irriterer litt. Historien bygges dog sakte opp til et nivå som er til å leve med, selv om noen skuespillerprestasjoner ikke er helt i toppklassen. 

Det er interessant hvordan Bradley går fra å være litt en arrogant bokser til å plutselig skape en familie. Dette er dog ikke noen film for alle, da volden her er såpass grafisk at jeg personlig ville ha satt en 18 års aldersgrense på filmen. Skuespillet er også jevnt over bra, men det er Vince Vaughn sin rolletolkning som imponerer meg mest. Filmen har også en dybde som jeg setter pris på, selv om historien blir litt vell i overkant til tider. Alt i alt fremstår filmen som god underholdning som i alle fall ga meg det jeg håpet på.

Konklusjon: Brawl In Cell Block 99 er så i overkant som man kan få det, med tanke på volden og behandlingen fangene på Cell Block 99 får. Her er det rett og slett tortur de innsatte må forholde seg til. Filmen er over gjennomsnittet på et bra nivå, og den klarer å få meg interessert stort sett spilletiden ut. Jeg ender opp med å gi filmen terningkast 4.
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Bone Tomahawk - Western extreme!

Trailer eller filmklipp:

Diskusjon

Omtalespalte: Streaming

Filmfront forsøker å gi deg overblikk i det enorme streaming-tilbudet. Filmfront anmelder stort og smått av det som kommer av filmer og TV-serier på streaming.
Les flere spalteomtaler: Streaming
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(4,6 av 6 - 18 stemmer)

Kritikker i media

 • Heyuguys.com
 • Joblo.com
 • Bloody-disgusting.com
 • Filmstarts.de
 • RogerEbert.com
 • CineVue
 • Doblu.com
 • Heavenofhorror.com
 • Derekwinnert.com
 • Outnow.ch
 • Culturecrypt.com
 • slantmagazine.com
 • Filmfront
 • Wegotthiscovered.com
 • Myfilm.gr
 • Filmparadiset.se

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.