Filmfronts personvernerklæring
Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av Our Idiot Brother, amerikansk film fra 2011

Komedie, Drama Spilletid: 90 minutter

Den naive og godtroende Ned

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 03.10.2017]

Ned Rochlin (Paul Rudd) er en biodynamisk bonde som lever sammen med sin kjæreste Janet (Kathryn Hahn). Ved et bondens marked, selger Ned marijuana til en uniformert politimann. Ned blir da arrestert og siktet for å selge narkotika. Ned har tre søstre. Den første av dem er Miranda (Elizabeth Banks) som er journalist for Vanity Fair. Hun som forsøker å lage sin første store gjennombruddsartikkel i bladet. Natalie (Zooey Deschanel) er en sterk biseksuell hipster som lever med kjæresten Cindy (Rashida Jones) og fire andre romkamerater. Liz (Emily Mortimer), er den eldste søsteren til Ned. Hun er gift med dokumentarfilmskaperen Dylan (Steve Coogan). Deres ekteskap begynner å skrante når Dylan ikke lenger elsker Liz. I filmen får vi se hvordan Ned har det i møte med familien sin. Når Ned kommer ut av fengsel igjen, har kjæresten hans dumpet ham til fordel for en annen kar, og i tillegg tar hun hunden hans. Dette gjør at Ned ikke har noe sted å bo lenger og ber familien sin om husly for en periode. Og Neds totale ærlighet gjør noe med familien på både godt og ondt, men mest godt fordi Ned mener aldri å såre noen med noe av det han buser ut med...

Annonse:

Dette er en herlig film om en naiv sjel som bare vil alle godt rundt ham. Filmens konsept er snodd rundt at vi følger en litt mindre smart mann og hans vei å leve livet på. Han klarer seg fint, selv om folk rundt ham ikke aksepterer han for den han er. Det gjør at han både havner i fengsel og lignende fordi han er så naiv og godtroende. Men hjertet hans er stort og han kjemper i filmen for å tilbringe tid med hunden sin Willie Nelson som er hans beste venn i livet. Vi følger også hans forhold til søstrene til hovedpersonen som forsøker å utnytte at hovedpersonen alltid forteller sannheten og sier videre ting som andre betror ham.

Humoren i filmen er passe herlig, men det er ikke så mye at den sjenerer så mye for de som ikke er så fan av humor. Det er med andre ord en god dramakomponent i filmen som gjør at dette føles som en veldig fin og mild film. Personlig likte jeg filmen passe godt i perioder, men synes den ikke hadde nok å komme med hele veien. Den føltes rett og slett for ujevn i lengden, men jeg vet at dette er noe som vil variere sterkt fra person til person. Vil tro at denne filmen også vil være en film som mange også kan like mye bedre enn meg.

Paul Rudd spiller bra i hovedrollen. Han skaper en rollefigur som er litt småmystisk. Med det mener jeg at han ser tilsynelatende helt normal ut og føles også normal i samtaler, men så virker det som det ligger noe tilbakestående under å ulmer. Vi får også en god del sterke kvinner i rollene som hovedpersonens søstre. Regien er også passe greit gjennomført av Jesse Peretz som har gjort veldig mye TV-serie-regi siden i blant annet ‘The Office’, ‘Orange Is the New Black’ og ‘Girls’.

Konklusjon
Dette var en fin film å se. Den er ikke så morsom som jeg hadde håpet på men gir meg noen små flir innimellom. Filmen er dog mer koselig, med den velmenende hovedpersonen, enn morsom. Jeg ruller en veldig sterk treer på terningen i mangel på en annen karakterskala der jeg ville gitt 6 av 10. Filmen føltes passe vellykket hele veien, men det mangler det siste lille ekstra for å få meg virkelig interessert i innholdet.

Terningkast 3+


Diskusjon

Omtalespalte: Komedie

Her trekker vi frem alle salgs komedier fra alle verdenshjørner og omtaler dem.
Les flere spalteomtaler: Komedie
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,7 av 6 - 7 stemmer)

Kritikker i media

  • Screenrant.com
  • Filmbloggen.net
  • Filmfront
  • Svenska Dagbladet
  • Cinemablend.com

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Big Beach Films, Likely Story, Yuk Film

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.