Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Beste TV-Serier 2017 (Filmfronts seriefavoritter)

[Skrevet av: Pål Frostad den 03.01.2018]

Filmfront forsøker å gi deg et bilde over det som var verdt å se i 2017. Under følger filmfronts anmelderstabs seriefavoritter fra 2017. Scroll ned å få med deg tipsene.


[ Scroll ned å få med deg resten av artikkelen under bildet ]
Annonse:

Tore Andre Øyåss favoritter

Riverdale – Sesong 1 (Netflix)
En mer amerikansk serie skal man kanskje lete lenge etter, men desto mer fengende var det at også karakterer, plott og historie funker så bra i Riverdale, i tillegg til alt det overflatiske og glossy eyecandy. Serien føles som en både moderne hyllest til og videreføring av Twin Peaks, bare laget for vår tid og med en retro/modernistisk touch som virkelig fenger og treffer. Spennende er den også!

Big Little Lies – Sesong 1 (HBO)
Et tettsteds ulmende, underliggende drama og mystikk formidles såpass spennende her at man blir helt hekta. Sterke skuespillere i alle roller, som Nicole Kidman, Laura Dern, Reese Witherspoon og Alexander Skarsgård bidrar til mysteriedrama på sitt beste!

- Anmeldelse av Big Little Lies - Sesong 1: Smart og oppslukende rivalisering!

The Missing – sesong 2
Dette kidnappingsdramaets andre sesong var både smart skrevet, hjertebankende spennende og emosjonelt opprørende. Historien overrasker, sjokkerer og drister seg til noen grep man sjeldent ser gjort i liknende dramaer, men som likevel kommer frysningsfremkallende godt ut av det!

The Handmaid's Tale - Sesong 1 (Netflix)
Et skremmende fremtidsbilde om videreføring av noe som allerede ulmer og finnes i vår tid, dessverre. La oss ikke håpe det går så langt som i denne serien dog, men dens viktighet og aktuelle liknende relaterbare tematikk får serien til å slå ekstra godt i fra seg. Knallskuespill av bl.a. av Elisabeth Moss i hovedrollen, i en også visuelt vakker serie.

- Anmeldelse av The Handmaid's Tale: Sesong 1 - Sterk, provoserende og engasjerende

Feud – Sesong 1 (HBO)
Ryan Murphys nye antologiserie om kjente feider og uvennskap sparket i gang denne serien med å ta for seg rivalinnene Joan Crawford og Bette Davis intense forhold. De to stjerneskuespillerne ble spilt av to andre stjerner i Jessica Lange og Susan Sarandon. Her sitter retroestetikken så slående i øynene våre at det blir en fryd å se kvalitetsskuespill over to andre tidligere Hollywood-divaer, samtidig som man også lærer litt av og mores av datidens filmindustri. Snadderunderholdning!

- Anmeldelse av Feud - Sesong 1: Veldig underholdende om to Hollywood-divaers feide!

Pål Frostads favoritter

Stranger Things – Sesong 2 (Netflix)
Jeg elsket første sesong av Stranger Things. Den traff meg rett i underholdningshjertet. Derfor var jeg svært spent og kritisk til om andre sesong ville følge opp suksessen. Det var vanskelig å skulle se hvor handlingen ville ta veien, men Netflix klarte bedriften. Om du likte første omgang og er lysten på mer, så er dette vel verdt investerte timer.

- Anmeldelse av Stranger Things - Sesong 2 - Følger opp suksessen!

Anmeldelse av Skam - Sesong 4 (NRK)
Serieskaper Julie Andem skal ha stor ros for Skam. Manuset er meget bra gjennomarbeidet og holder en imponerende kvalitet igjennom alle skam-sesongene. Det gjør Skam til en kvalitetsserie som unge i Norge ikke har vært vant med. Serien er veldig inn i tiden og er en serie som burde vært del av pensum på skoler landet over. Serien tar pulsen på livet på videregående skole og viser både utfordringer og hvor viktig venner er i denne fasen av livet.

- Anmeldelse av Skam - Sesong 4 (Sana) - Fin avrunding

Vikingane – Sesong 2 (NRK)
Jeg var en som lo godt og lenge av første sesong med Vikingane. Derfor var jeg i hundre når jeg fant ut at NRK skulle lage en oppfølgersesong. Første sesong var veldig morsom og sesong to begynner der den forrige slapp. Sesongen viderefører den herlige og tørre humoren fra sesong en. Dette viser at serien tålte godt en ny sesong. Jeg vil nok si at det var ekstra moro med første sesong, men denne andre omgangen har også mye for seg.

- Anmeldelse av Vikingane - Sesong 2

Orange is The New Black – Sesong 5 (Netflix)
Formen i serien er veldig annerledes enn de foregående sesongene. Denne gangen følger vi handlingen over et mye kortere tidsperspektiv på bare noen dager istedet for mange uker. Likevel kjenner jeg igjen serien med alle de kjente og kjære fengselsvennene våre på rollelisten. Vi har også blitt veldig godt kjent med rollefigurene og her får vi se dem utfolde seg under en ekstrem fengselssituasjon. Serien sender også et klarere politisk budskap om fangers menneskerettigheter enn vi har fått i de foregående sesongene.

- Anmeldelse av Orange Is the New Black - Sesong 5

Sherlock - Sesong 4
Sherlock Holmes og John Watson er tilbake. Watson har fått barn og sliter med søvnløse netter og hyppige bleieskift. Imens holder Holmes fortet i Bakerstreet. Han får også nok å stri med for å beskytte Watsons kjære kone som blir utsatt for fare. Vi blir med på noen mysterier underveis i sesong 4. Sherlock får nok å bryne seg på med sin skarpe hjerne. Et lite hakk ned fra de foregående sesongene, men fremdeles solid underholdende krimunderholdning.

- Anmeldelse av Sherlock - Sesong 4

Geir Karlsens favoritter

1: Twin Peaks – Sesong 3 (HBO)
Jeg er en stor fan av David Lynch, og mener Twin Peaks er det beste som er laget for TV noensinne. Med skyhøye forventninger så jeg serien som tar opp tråden 25 år etter drapet på Laura Palmer, og forventningene ble innfridd og mere til. Det er veldig fornøyelig å bli dratt inn i Lynchs forunderlige univers.

2: Mindhunter (Netflix)
En fascinasjon for seriemordere og psykologien bak gjorde at jeg ble nysgjerrig på denne serien. Mindhunter forteller om hvordan FBI begynte å analysere de seriemorderne som allerede satt i fengsel for å være bedre rustet til å fakke de på frifot. Serien er meget gjennomført og spennende å følge.

- Anmeldelse av Mindhunter - Sesong 1: "I know it's silly, but mom always liked when people looked up to her"

3: Manhunt: Unabomber (Netflix)
En serie som kanskje er inspirert av Mindhunter. Manhunt beskriver FBIs jakt på Unabomberen, Ted Kaczynski. Også her virker serien veldig gjennomført, og det er tydelig at skaperne har gjort grundig research først. Sam Worthington og Chris Noth med flere spiller meget bra, og gjør serien fryktelig vanskelig å legge fra seg.

4: Game of Thrones - Sesong 7 (HBO)
Årets sesong av Game of Thrones skuffet ikke. Serien har levert konsistent høy kvaitet, og sesong 7 er et mesterverk. Det er et virkelig epos som utspiller seg i Westeros, og jeg sitter nærmest klistret til TV-skjermen for å følge historien videre, med påfølgende skuffelse fordi det er så fort slutt og ventetiden på neste sesong er lang.

5: Stranger Things - Sesong 2 (Netflix)
Serien med et bonanza av referanser til 80-tallet og dets klassikere, både innen film, musikk, TV og litteratur. Den første sesongen var fantastisk, og jeg gledet meg til å følge innbyggerne i Hawkins, Indiana og deres kamp mot “The Upside Down” i sesong to. Høye forventninger ble innfridd med glans, og serien var veldig fornøyelig å følge videre.

- Anmeldelse av Stranger Things - Sesong 2 - Følger opp suksessen!

Stian Spørck Karlsens favoritter

1. Godless (Netflix)
Jeg er av den typen som digger western, og jeg ser også et enormt potensial i Netflix's 'Godless'. Godless kaster av seg westernsjangerens kjønnsstereotypier. Dette er en serie hvor kvinnene bærer like mye av både skjermtiden og helterollene som herrene. Miniseriens åpne fortellerstil brukes også som en fiffig effekt. Her skvises ikke historien inn i en dramaturgisk diktert episodestruktur. Hver episode får leve sitt eget liv og puste i sitt eget tempo.

- Anmeldelse av Godless - Sesong 1: Behersker westernsjangeren til det fulle

2. Stranger Things - Sesong 2 (Netflix)
Stranger Things: Dette er en serie som virkelig kan å underholde. Spenningsnivået her er også veldig høyt. Man får vrkelig en følelse av at produsentene The Duffer Brothers vil mimre litt tilbake til 80- tallet. Lydsporet er bare en sann nytelse å høre på. En virkelig topp serie, som det også kommer en sesong 3 av.

- Anmeldelse av Stranger Things - Sesong 2 - Følger opp suksessen!

3. Fuller House - Sesong 2 (Netflix)
Dette er en oppfølger til full House. Det er dog barna til Danny- DJ og Stephanie som står i fokus. DJ flytter inn til søsteren DJ sammen med sine barn, mens veteranene fra den originale serien Danny, onkel Jessie og deres bestekompis Joey stikker innom av og til. Jeg synes dette er en veldig artig serie, humoren er kanskje litt oppbrukt i noen episoder, men det gjør ingen ting, fordi historien er bra. Tredje sesong er nylig ferdig på Netflix og det er uvisst om det kommer enda en sesong. Anbefales!

4. The Defenders (Netflix)
Marvels 'The Defenders' starter veldig tregt, men serien viser et større potensiale når de fire superheltene endelig jobber sammen etter noen episoder. Seriens actionsekvenser minner mer om det du fikk i Marvel’s Daredevil enn Marvel’s Iron Fist. Det et intet annet enn positivt i mine øyne.

- Anmeldelse av The Defenders - Sesong 1: Trenger noen episoder før ting klaffer

5. GLOW (Netflix)
Jeg sitter igjen med et smil om munnen etter å ha sett den første sesongen. Skuespillerne tar rollene sine på alvor, og jeg henger med på det som skjer hele veien.

- Anmeldelse av GLOW - Sesong 1: En skikkelig wrestlingbonanza!

Jacobs favoritter

Stranger Things - Sesong 2 (Netflix)
Når vi vender tilbake til Hawkins fortsetter Stranger Things å sjarmere med glimt i øye selv om denne andre sesongen starter noe tregt. En litt mer ujevn sesong, men særlig andre halvdel av sesong 2 leverer knallgode scener og elektrisk stemning.

- Anmeldelse av Stranger Things - Sesong 2 - Følger opp suksessen!

Big Little Lies (HBO)
En overraskende underholdende og avhengighetsskapende serie om livet til tre kvinner i velstående Monterey hvor sjalusi og mørke hemmeligheter ligger like under overflaten.

- Anmeldelse av Big Little Lies - Sesong 1: Smart og oppslukende rivalisering!

Game of Thrones - Sesong 7 (HBO)
I sesong 7 av Game of Thrones får serien endelig realisert alt av sitt potensiale (om den ikke allerede hadde gjort det) og serverer episke tv-øyeblikk som vi ellers bare ser i filmens verden.

Better Call Saul - sesong 3 (Netflix)
Denne lekende Breaking Bad-spin offen fortsetter å imponere i sin tredje sesong, med episode 5 “Courtroom”-episoden som ultimate høydepunkt.

Rick and Morty - Sesong 3 (Netflix)
Etter mye venting kom endelig den tredje sesongen av den mørke sci-fi komiserien Rick and Morty. Rick og barnebarnet Mortys eventyr slutter aldri å overraske og det gjør heller ikke godbiten av en serie.

Valkyrien - Sesong 1 (NRK)
En annerledes og god NRK-serie som tør å ta sjanser, med gode skuespillerprestasjoner av Sven Nordin og Pål Sverre Hagen.

- Anmeldelse av Valkyrien - Sesong 1

Torstein Ryen-Pettersens favoritter

Legion - Sesong 1
Etter den dalende kvaliteten på de fleste av Marvel sine superheltserier, har FX laget en serie hvor vi befinner oss side om side med mutantene i X-Men. Det er dystert og høyst psykologisk på en måte få serier tør å prøve seg på, men Legion lykkes. Dette er uten tvil en av årets mest velkomne TV-serier.

Mindhunter - Sesong 1:
Netflix i samarbeid med David Fincher viste seg å være gull verdt. Med gnistrene deilig foto og særdeles habilt skuespill ble dette en av de beste seriene som hvordan FBI og seriemordere krasjer sammen på overbevisende vis. Jeg gleder meg stort til fortsettelsen!

- Anmeldelse av Mindhunter - Sesong 1: "I know it's silly, but mom always liked when people looked up to her"

Stranger Things - Sesong 2
Jeg skjønte ikke hvorfor de skulle lage en andre sesong av Stranger Things(annet enn å tjene penger, da). Men når man starter på den andre sesongen er det utrolig godt å være tilbake. Den herlige 80-talls estetikk, rikelig med referanser til min egen oppveksts popkulturelle fenomener og at den gjør meg nygjerrig på en barnslig måte, slik få (eller om noen) serier klarer å matche.

- Anmeldelse av Stranger Things - Sesong 2 - Følger opp suksessen!

Twin Peaks: The Return (HBO)
JA! David Lynch er tilbake i sitt eget herredømme, og denne turen var like mystisk som den klarer å skremme meg. Jeg elsker Lynch når han får lov til å ta den helt ut, og i denne nyeste sesongen av Twin Peaks er han jammen i sitt ess. Et av de mest kjærkomne tilbakekomstene er et faktum.

Better Call Saul - Sesong 3
Tomrommet etter Breaking Bad ble noe lettere da Better Call Saul begynte å gå på Netflix. Samme brodden, samme univers og den samme smarte vittigheten ligger plantet inn i sjelen på denne spin-off-serien. Det er ikke helt på høyde med Breaking Bad, men hva er vel egentlig det?

Diskusjon

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.