Filmfronts personvernerklæring
Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Den norske kinofilmhøsten blir spekket!

[Skrevet av: Tore André Øyås den 15.08.2017]

I dag ble den norske filmhøsten presentert av Norsk Filminstitutt på Filmens Hus i Oslo.


[ Scroll ned å få med deg resten av artikkelen under bildet ]
Annonse:

Det er 16 norske filmer som får premiere nå i høst, og blant dem er noen riktige godbiter!

Den største produksjonen må nok sies å være Askeladden - I Dovregubbens hall som premierer den 29.september. Kjente gjengangere blir også å se når filmene Karsten og Petra lager teater og Elias og Storegaps hemmelighet kommer i oktober. I tillegg returnerer også Knerten i Ekspedisjon Knerten i november.

Det er ellers knyttet veldig stor spenning til Joachim Triers Thelma, en film som åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund senere denne måneden. Historien er om en ung kvinne med uforklarlige krefter, og filmen får norgespremiere 15.september.Ellers spenner den norske filmhøsten seg fra genre som familiefilm og komedie, via dokumentarer til grøssere. Til sistnevnte genre hører skrekkfilmen Juleblod, om seriemorderen Nissen, en film som premierer 3.november. En annen grøsser blir å se samme måned i Hjemsøkt hvor Synnøve Macody Lund arver et gammel utrivelig gods utpå landet.

Til slutt må storproduksjonen Den 12.mann nevnes, en film som skildrer motstandsmannen Jan Baalsrud og hans flukt fra tyske soldater. Regi her er ved Harald Zwart og filmen premierer første juledag.

(Kilde: Nrk.no. Foto/Copyright: Nordisk Film Distribusjon/Maipo og Motlys AS/SF Studios)

Diskusjon

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.